Malekurs i mitt atelier på Lillehammer

Gjennom de siste 12 årene har jeg holdt svært mange malekurs, for det aller meste i mitt atelier på Lillehammer.

Jeg har ulike kurs:

 • Helgekurs lørdag og søndag, 12 timer
 • Nybegynnerkurs i 6 timer på en lørdag
 • Kveldskurs en kveld i uken i 4 uker, 12 timer
 • Ukes-kurs fra mandag til fredag
 • Workshop en dag pr uke (på dagtid)

Det er ikke alle kurs-sesongene jeg tilbyr alle typer kurs.

Kursene kan ha ulike temaer som annonseres, som: 

 • Portrett/akt-maleri etter foto, med fokus på å male hud
 • Stilleben
 • "Kopiere" gamle mestere
 • Male med palettkniv
 • Valgfritt tema (f.eks dyr, portrett, landskap osv)
 • Veiledning på bilder du ikke er helt ferdig med (videregående)

Alle kursene, bortsett fra det som er merket med videregående, passer for alle nivåer, uansett om du har malt lite eller ikke i det hele tatt....eller om du har malt en del tidligere. 

NB! MER INFO OM KURSENE LENGER NED PÅ SIDEN!!! OM PRISER OG UTSTYR NEDERST PÅ SIDEN!!!IMG_5444

Kort om de ulike kursene:

Portrett/akt-maleri:

På dette kurset fokuserer vi på å male hud med en begrenset palett. Det betyr at vi i hovedsak kun bruker 4 farger fra tube, og blander de fargene vi behøver ut ifra disse. Du får være med på en praktisk øvelse på bruk av disse 4 fargene som er veldig nyttig. Det inngår også i kurset en gjennomgang av ulikt utstyr innen oljemaling, bruk og vedlikehold av utstyret.  

Vi maler etter et fotografi. Det kan være et bilde av noen du kjenner, eller et bilde av et maleri en annen kunstner har malt. Det er veldig fin trening da en kunstner allerede har tolket virkeligheten for deg. 

Det er greit om du bruker litt tid før kurset for å bestemme deg for hvem/hva du vil male. Du får informasjon av meg om akkurat dette, slik at det blir lettere å velge et godt bilde.

STILLEBEN

På dette kurset skal vi male stilleben, d.v.s at du skal male gjenstander vi setter opp på et bord.

Om du har tenkt på at det er noe spesielt du ønsker å male, om du f.eks har en vase e.l du liker og har lyst til å ha med i bildet ditt så tar du med det.

Jeg har mange ulike gjenstander her i mitt atelier, så vi kan også bruke det. I tillegg så kjøper jeg med litt frukt for eventuelt å få noen spennende farger i bildet.

Du kan også velge å male et stilleben fra et bilde, f.eks et stilleben en kunstner har malt. Dette er en flott måte å øve seg på. Du kan også male fra et fotografi du har tatt selv eller funnet på nettet. 

På dette kurset vil du lære mer om den utvida paletten som jeg bruker, da det (som regel) ikke er nok med kun 4 farger på tube når du maler stilleben. 

LÆR FRA GAMLE MESTERE

På dette kurset skal vi "kopiere" gamle mestere som f.eks Anders Zorn, Vermeer, Rembrandt osv. Her vil jeg ha forslag på hva du kan male, men du kan også komme med forslag selv, om du har en favoritt. Her skal du studere farger og strøk, og forsøke å gjenskape maleriet. Dette er utrolig gøy og lærerikt, og jeg gjør dette mange ganger pr år etter ulike kunstnere for å utvikle min egen maling. Vi kommer til å ta utgangspunkt i begrenset palett med 4 farger på tube, men det kommer litt an på maleriet du/vi velger å male ifra. Noen vil behøve fler farger på tube, og du vil også lære om disse. D.v.s den utvida paletten jeg bruker. 

 MAL MED PALETTKNIV

På dette helgekurset vil du lære hvordan du kan male oljemaling med palett-kniv. Her skal vi «slippe oss løs» og være litt tøffe. Vi skal bruke mye maling og prøve å slippe noe opp på linjene og formene, slik at malestilen blir litt «løsere» og grovere.

Vi starter med en gjennomgang av paletten, d.v.s. de fargene du bør kjøpe på tuber. Så blander vi andre farger utifra disse.

Du skal også male et litt større prosjekt (ca 40 x 50 cm) i løpet av helgen. Jeg kan gjerne hjelpe deg med forslag og bilder du kan male etter, men du kan også bestemme selv. En akt (f.eks en rygg uten for mange detaljer som føtter, hender og portrett) er ofte en god løsning som første maleri med kniv.

NYBEGYNNERKURS

Kurs på 6 timer hvor du lærer det aller viktigste for å komme igang med maling. Du lærer litt om det viktigste utstyret, farger og fargeblandinger. Det meste av dagen bruker vi på å male et bilde. Jeg maler også det samme bildet slik at du kan se hvordan jeg gjør det. Kurset koster kr 1700 inkludert alt av utstyr.

KURS/VEILEDNING FOR Å GJØRE FERDIG MALERIER

Dette kurset er ment for deg som har gått minst ett kurs hos meg tidligere. Det vil ikke være øvelser på fargeblandinger, teori om utstyr osv. Her tar du med ett eller fler bilder som du ikke helt klarer å "dra i mål" på egenhånd. 

UTSTYR OG PRIS

Du kan velge å ta med lerret, maling og pensler selv og får da en liste av meg på hva du behøver.

Om du ønsker at jeg ordner utstyr for deg, er det også en mulighet. Du kan bruke av min maling og mine pensler på kurset som koster kr 300 i tillegg. Lerret kan jeg også ordne med for deg, om du ønsker det. Jeg har linlerret i størrelse 40 x 50 cm som koster ca kr 300, eller maleplater som koster i underkant av kr 100 for samme størrelse. Andre størrelser kan ordnes i forhold til behov. Dette kan vi da avtale i god tid før kurset slik at jeg rekker å ordne det.

Det som er av teori på mine kurs, er små "dryss" innimellom malingen. Kurset består hovedsakelig i at du maler og jeg korrigerer og veileder. Det er praksis som gjelder:)))

Pris på ordinære helgekurs er kr 2900 uten utstyr. 

Pris på nybegynnerkurs på 6 timer er kr 1700 inkludert alt utstyr.

Pris på veiledningskurs for videregående er kr 1200 pr dag. Her kan det være mulighet for å f.eks gå kun lørdag eller søndag om kurset ikke er fullt, eller om det er fler som ønsker kun en dag.