Slik foregår kursene

På de "vanlige" helge-kursene maler vi etter fotografi med oljemaling og pensler på lerret.

Mange velger portrett, men det er også mange som ønsker å male landskap og dyr. Det er helt greit. 

Du kan også velge om du vil finne et maleri en annen kunstner har malt, for så å "kopiere" eller lage din versjon av bildet. Det er veldig fin trening da en kunstner allerede har tolket virkeligheten for deg. 

Du kan også velge å male fra en fotografi som du f.eks har tatt selv.

Det er greit om du bruker litt tid før kurset for å bestemme deg for hvem/hva du vil male. Du får informasjon av meg om akkurat dette, slik at det blir lettere å velge et godt bilde. 

Du kan velge å ta med lerret, maling og pensler selv og får da en liste av meg på hva du behøver.

Om du ønsker at jeg ordner utstyr for deg, er det også en mulighet. (Valget om utstyr gjelder kun for kursene i regi av meg på Lillehammer)

Det som er av teori på mine kurs, er små "dryss" innimellom malingen. Kurset består hovedsakelig i at du maler og jeg korrigerer og veileder. Det er praksis som gjelder:)))

På helgekursene hvor vi maler med palett-kniv på plater, legger jeg litt føringer for hva vi skal male. Vi starter med et par små prosjekter som jeg også er med å male, slik at du kan se hvordan jeg gjør det. Du kommer også til å male et litt større bilde (ca 40 x 50 cm) hvor jeg ofte foreslår en akt, f.eks en rygg som vil gi deg litt mindre detaljer (som hender, føtter, portrett) å jobbe med. Noen ønsker å male fra bilder de har med seg, og det er også greit. Ellers har jeg forslag/fotografier her i mitt atelier som du kan bruke. 

Pris på helge-kursene på Lillehammer er:

kr 2900 uten utstyr.

Prisen på utstyr er kr 300 for lån av maling og pensler.

Lerret er ca kr 300, eller ca 100 kr om du ønsker en maleplate i steden for lerret. 

På kursene hvor vi maler med palettkniv er det mdf-plater jeg som regel bruker. Disse kan du kjøpe av meg for ca kr 100 (40 x 50 cm).