Online-kurs

Informasjon hvordan onlinekurs fungerer.

1 juli 2020 var er merkedag for meg da jeg lanserte mitt online-malekurs. Det er et kurs hvor du lærer å male portrett etter fotografi. Kurset er lagt opp slik at det kan følges både av nybegynnere og av deg som har malt litt tidligere. Jeg maler selv med oljemaling, men du kan følge kurset og male med vannløselig oljemaling eller akryl. 

Jeg tilbyr support bl.a i form av korrigering på bildet du maler.

Les mer om nettkurset her!

Du kan få en gratis prøve-snutt av kurset ved å trykke på der det står Gratiskurs portrett lenger ned på siden. Da vil du få beskjed om når neste kurs er, og hvordan du kan melde deg på.

NYHET! Jeg tilbyr nå også   et nytt online-kurs hvor du kan du lære å male ulike stilleben (gjenstander). Det kommer til å være leksjoner om å male frukt i ulike farger, glass, kobber og mye mer. 

Meld deg på gratiskurset i stilleben ved å trykke på bildet med eplene under her. Da kommer du på e-post lista og vil få beskjed om dato på neste kurs og hvordan du kan melde deg på. 

Gratiskurs portrett

Vil du lære å male portrett etter foto? Meld deg på gratiskurset mitt ved å trykke på bildet over!


Fysiske kurs

Mal etter foto. På dette kurset maler vi med oljemaling på lerret. Mange velger portrett, men det er også mange som ønsker å male landskap og dyr. Det er helt greit. 

Du kan også velge om du vil finne et maleri en annen kunstner har malt, for så å "kopiere" eller lage din versjon av bildet. Det er veldig fin trening da en kunstner allerede har tolket virkeligheten for deg. 

Du kan også velge å male fra et fotografi som du f.eks har tatt selv.

Det er greit om du bruker litt tid før kurset for å bestemme deg for hvem/hva du vil male. Du får informasjon av meg om akkurat dette, slik at det blir lettere å velge et godt bilde. 

Om du har gått på ett eller flere kurs hos meg tidligere, kan du også velge å male stilleben hvor vi setter opp gjenstander på et bord som du maler etter. Du kan også male selvportrett ved å se deg selv i speilet. 

UTSTYR:

Du kan velge å ta med lerret, maling og pensler selv og får da en liste av meg på hva du behøver.

Om du ønsker at jeg ordner utstyr for deg, er det også en mulighet. (Valget om utstyr gjelder kun for kursene i regi av meg på Lillehammer)

Det som er av teori på mine kurs, er små "dryss" innimellom malingen. Kurset består hovedsakelig i at du maler og jeg korrigerer og veileder. Det er praksis som gjelder:)))

Pris på kursene på Lillehammer er:

kr 2900 uten utstyr. 

Du kan bruke av min maling og mine pensler på kurset, om du ikke har utstyr selv. Det koster kr 300 i tillegg.

Lerret kan jeg også ordne med for deg, om du ønsker det. Jeg har linlerret i størrelse 40 x 50 cm som koster ca kr 300.

NYHET MAL MED PALETTKNIV

På dette helgekurset vil du lære hvordan du kan male oljemaling med palett-kniv. Her skal vi «slippe oss løs» og være litt tøffe. Vi skal bruke mye maling og prøve å slippe noe opp på linjene og formene, slik at malestilen blir litt «løsere» og grovere.

Vi starter med en gjennomgang av paletten, d.v.s. de fargene du bør kjøpe på tuber. Så blander vi andre farger utifra disse.

Vi skal male 1-2 mindre prosjekter sammen først, slik at du får litt «feelingen» av hvordan du kan bruke kniven.

Du skal også male et litt større prosjekt (ca 40 x 50 cm) i løpet av helgen. Jeg kan gjerne hjelpe deg med forslag og bilder du kan male etter, men du kan også bestemme selv. En akt (f.eks en rygg uten for mange detaljer som føtter, hender og portrett) er ofte en god løsning som første maleri med kniv.

Pris kr 2900 uten utstyr.

NYBEGYNNERKURS

Kurs på 6 timer hvor du lærer det aller viktigste for å komme igang med maling. Du lærer litt om det viktigste utstyret, farger og fargeblandinger. Det meste av dagen bruker vi på å male et bilde. Jeg maler også det samme bildet slik at du kan se hvordan jeg gjør det. Kurset koster kr 1700 inkludert alt av utstyr. 

NB! Jeg holder "fysiske" kurs i Lillehammer, Sandefjord og Spania. I tillegg holder jeg kurs i ulike maleklubber og kunstforeninger på forespørsel.

Jeg holder malekurs i Spania hver vår. 


vinter/vår 2024


Sommerkurs 2024

Ukes-kurs i mitt atelier på Fabrikken på Lillehammer 

Kurs i Spania

Nytt kurs 25-31 mai 2024